4 tips til at købe køkkenapparater på afbetaling

Kan man købe køkkenapparater på afbetaling? Ja, naturligvis kan du det! Bør du købe køkkenapparater på afbetaling? Det er til gengæld en helt anden snak. Det kommer helt an på din situation. Nogle sværger til ikke at købe noget på afbetaling, hvorimod andre intet har imod det. Det kan aldrig betale sig rent økonomisk at købe køkkenapparater på afbetaling, men kan du betale lånet tilbage rettidigt, og vurderer du, at fordelene ved at købe på afbetaling opvejer ulemperne ved at vente med at købe dit nye køkkenapparat, så kan du fint gå på shopping!

Lad os se nærmere på, hvad du bør være opmærksom på, hvis du har bestemt dig for at købe et køkkenapparat på afbetaling.

Undersøg lånemarkedet

Først og fremmest, så gælder det om at gøre et godt forarbejde, hvis du ønsker at låne penge online. Sørg for at undersøge markedet og indhent så mange lånetilbud som muligt. Derved får du en god fornemmelse af, hvad priserne ligger på. Der kan være stor forskel på de samlede låneomkostninger på de forskellige lån, så der kan være en hel del penge at spare ved lige at bruge det ekstra tid på at undersøge markedet.

Det kan være en fordel at finde en online liste, hvor du kan se en lang række lån listet op under hinanden . Dette kan give dig et hurtigt overblik over de relevante nøgletal. Du skal naturligvis klikke ind på det enkelte lån for at blive oplyst om alle lånedetaljerne, men oversigten kan give dig et hurtigt overblik, så du ikke spilder tid på at læse betingelser igennem for lånene med dårlige lånebetingelser.

Vigtige nøgletal, når du sammenligner lån

Når du forsøger at danne dig et overblik over lånene, bliver du præsenteret for nogle udtryk, som for nogen kan virke fremmede. Dem vil vi komme lidt nærmere ind på her. Du skal nemlig passe på med ikke at falde i fælden, hvor du udelukkende ser på og sammenligner renteomkostningerne. Disse kan nemlig ikke stå alene. De mest essentielle nøgletal, du vil støde på, kommer her:

▪        Lånebeløb

▪        Løbetid

▪        Renteomkostninger

▪        ÅOP

Lånebeløbet giver lidt sig selv. Det står for det beløb, du kan låne via det pågældende lån. Det betyder ikke nødvendigvis, at du skal låne maxbeløbet, men det angiver det spænd, som du kan vælge at låne mellem. Der kan både være en nedre og en øvre grænse på lånebeløbet.

Løbetiden står for den tidshorisont, som du har til at betale lånet tilbage. Ved nogle lån er løbetiden låst fast, hvorimod du ved andre lån har mulighed for at betale lånet ud hurtigere og derved sparer penge på renteomkostninger. Dette er en af de detaljer, som du først kan læse mere om, når du klikker ind på lånet for at få flere oplysninger. Løbetiden angiver dermed den periode, som lånet skal være betalt tilbage inden for.

Renteomkostningerne handler om de renter, der løbende tikker på lånebeløbet. Renterne er typisk afhængige af, hvor lang løbetiden er. Det betyder dermed, at der løber renter på, så længe lånet ikke er indfriet. Igen kan der være specielle forhold ved det enkelte lån, som du bør læse nærmere om. Vær opmærksom på, at der kan være andre omkostninger forbundet med et lån, udover renteomkostningerne, hvorfor du ikke udelukkende skal se på renterne, når du sammenligner priser.

ÅOP er en forkortelse, der står for de samlede årlige omkostninger ved lånet. Her er indregnet alle tænkelige gebyrer, og hvad der ellers kan være, som ikke går ind under renteomkostningerne. Det er derfor ÅOP og ikke renteomkostningerne, du skal sammenligne, når du skal finde frem til det billigste online lån til at købe dit nye køkkenapparat med.

Gennemgå dit budget på forhånd

Der kan være stor forskel på, hvor lang tid man har til at betale et lån tilbage. Når der er tale om et køkkenapparat, er der typisk tale om et mindre lån. Disse mindre lån går under mange forskellige navne, men de dækker over den samme type lån: Mikrolån, minilån, online lån, kviklån osv.

En af de store forskelle på små lån og store lån er, at lånetiden i langt størstedelen af tilfældene er kort ved de små lån. Vælger du at låne penge til at købe dit nye køkkenapparat, skal du derfor være indstillet på, at pengene skal betales tilbage igen inden for relativt kort tid.

Du bør derfor gennemgå din økonomi og dit budget, før du kaster dig ud i at låne penge. Betaler du ikke lånet tilbage rettidigt, vil der nemlig i mange tilfælde bliver tilført yderligere omkostninger, og så kan det pludselig blive en dyr affære at låne penge. Du bør derfor ikke låne penge til at købe et køkkenapparat på afbetaling, hvis ikke du kan se, at du har luft i din økonomi i de kommende måneder til at betale afdragene.

I den forbindelse bør du også altid sørge for, at du får lagt penge til side til uforudsete udgifter. Det vil være rigtig ærgerligt, at der løber mange omkostninger på dit lån, fordi du grundet en uforudset udgift ikke kan betale afdragene tilbage rettidigt.

Fordele og ulemper ved at købe køkkenapparater på afbetaling

Ulempen ved at købe køkkenapparater på afbetaling er, at det i langt de fleste tilfælde koster penge. Du kan dog være heldig at finde et online lån, hvor første måned er afdragsfri, eller hvor du kan tage et lille lån uden at skulle betale omkostninger i en forbindelse. Disse lån er ikke scam, men derimod en måde for låneudbyderen at åbne døren for dig som kunde og gøre dig tryg ved at vælge dem, så du måske senere hen vil låne et større beløb med dertil større låneomkostninger.

Fordelen ved at låne penge til at købe et køkkenapparat er, at du kan købe det og komme i gang med at bruge det med det samme. Det er udelukkende dig, der kan vurdere, hvornår du synes, at fordelen ved at få fat i køkkenapparatet, nu opvejer ulemperne.

Menu
Top